matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Magda:
Zapisz wielomian P(x) w postaci iloczynu wielomianów stopnia pierwszego jeżeli: a) P(x)=x
3
−3x
2
−x+2 b) P(x)=x
3
−4x
2
−2x+8 c)P(x)=2x
3
−3x
2
−4x+6 d)P(x)=3x
3
+4x
2
−12x−16
11 lut 15:39