:P
Zak z rasy joonów : Godziu jak tam ferie

Kiedy wracacie do nauki ?
11 lut 14:34
Godzio: Hmmm, a my się znamy

? W poniedziałek zaczynam semestr
11 lut 14:42
Zak z rasy joonów : Oczywiście że się znamy

Skąd ci w ogóle ten pomysł przyszedł do głowy

Może chcesz równanko trygonometryczne
11 lut 14:47
Zak z rasy joonów : Nie po to człowiek zmienia nick aby wszyscy pisali kim jest ...
11 lut 14:48
Kejt: mam dziwne wrażenie, że to przedostatnie zdanie było do mnie..
11 lut 14:49
ZKS:
To
Godzio skasuj jak coś mój post.
11 lut 14:49
Zak z rasy joonów : grrr.
Godzio chyba poszedł

No to zadanie dla [P{Kejt]]:
cos7x − sin6x =
√3(cos5x − sin7x)
11 lut 14:56
Godzio:
Nie poszedł
11 lut 14:56
ZKS:
Dziękuję
Godzio.
11 lut 14:57
Godzio:
Jeszcze jakieś życzenia

? Może ktoś chce odpocząć od forum na tydzień

?
11 lut 15:00
Godzio:
Zak a Ty kiedy rozpoczynasz semestr ?
11 lut 15:00
Zak z rasy joonów : Bardzo dziękuje

Odpoczynku nie potrzebuję
11 lut 15:02
ZKS:
Hehe.

Wszystkim daj wolne na tydzień tak będzie dobrze.
11 lut 15:02
Zak z rasy joonów : cos7x − sin5x = √3(cos5x − sin7x)
źle przepisałem xD
11 lut 15:03
Kejt: da się coś zrobić z tymi liczbami przy 'x'?
11 lut 15:03
Godzio:
Kejt by mnie zabiła, że zadanek nie może zasuwać
11 lut 15:03
Kejt: wrr...
11 lut 15:04
Godzio:
Właśnie, zadanie wyglądało mi na skomplikowane

Teraz to pikuś !
11 lut 15:04
Kejt: Godzio..to już chyba powinno się leczyć..to uzależnienie
11 lut 15:04
ZKS:
Wskazówka skorzystaj z tego co wczoraj
Kejt.
11 lut 15:06
Godzio:

jutro zapiszę się do poradni
11 lut 15:06
Kejt: ja mówiłam o sobie

wiem, już zaczęłam tak robić
11 lut 15:07
Godzio: 
11 lut 15:13
Kejt: doszłam do:
| | π | | π | |
sin( |
| −5x)+cos( |
| −7x)=0 |
| | 3 | | 3 | |
i nie mam pomysłu co dalej
11 lut 15:18
Zak z rasy joonów : ale nie bójcie nic

Jeszcze miesiąc z wami tutaj pourzęduje a później znikam na pół roku

Powiedzmy że to będzie taki odpoczynek
11 lut 15:19
Zak z rasy joonów : ja bym to sprowadził do dwóch sinusów
11 lut 15:34
Godzio:
Czemu znikasz

11 lut 15:37
hyyy: Punkt O jest środkiem szescianu (punktem przecięcia przekątnych sześcianu i Srodkiem koła
wpisanego w ten sześcian) o krawędzi a. Oblicz promień sfery o środku w punkcie O, która jest
styczna do wszystkich ścian tego sześcianu.
11 lut 15:38
Zak z rasy joonów : mówiłem ci już kiedyś a wiesz że nie lubię się powtarzać

Pomóż biednej
Kejt
11 lut 15:38
Kejt: no ok..tylko jak ja mam z tego sinusa zrobić
11 lut 15:39
Godzio:
Muszę odświeżyć pamięć
| | π | | π | | π | |
sin( |
| − 5x) = −sin( |
| − ( |
| − 7x) ) |
| | 3 | | 2 | | 3 | |
| | π | | π | | π | |
sin( |
| − 5x) = sin(− |
| + ( |
| − 7x) ) |
| | 3 | | 2 | | 3 | |
| | π | | π | |
sin( |
| − 5x) = sin(− |
| − 7x) |
| | 3 | | 6 | |
11 lut 15:40
Kejt: hmm..czyli mogę teraz po prostu:
czy dostanę po łapkach?
11 lut 15:43
Godzio:
Sinus ma 2 rozwiązania, i + 2kπ zawsze
11 lut 15:44
Kejt: czyli dostanę po łapkach..hmm..
11 lut 15:44
Godzio:
sin(a) = sin(b) ⇔
a = b + 2kπ ub a = π − b + 2kπ
11 lut 15:49
Kejt: aa..no trzeba było tak od razu..
spokojnie Godziu, bo Ci cukier skoczy
11 lut 15:51
Kejt: wyszło mi:
| | π | | 1 | | 1 | |
x=− |
| +kπ v x=− |
| π− |
| kπ |
| | 4 | | 8 | | 6 | |
11 lut 16:03
Aga1: Zak= ICSP?
11 lut 16:18
Zak z rasy joonów : grrrr.
11 lut 16:51
Huckleberry:
Nie wsciekaj się bo się demaskujesz w ten sposob
11 lut 16:57