ciągi a sinusoida..
gniewko: Mądre głowy mam pytanie:
Jak się mają ciągi do sinusoidy... myśle, myslę i nic nie potrafię zauwazyc..ani znalezc na ten
temat..
11 lut 14:18
Patryk: Nie znam się na tym ale,miejsca zerowe sinusoidy nie tworzą ciągu arytmetycznego ?
11 lut 14:22
gniewko: no własnie chciałem zeby ktos mi to wytłumaczył i pokazał ..
11 lut 14:26
Patryk: chyba a1=π r=π
11 lut 14:27
kret:
Dowolne odcięte punktów sinusoidy tworzą ciąg oraz dowolne rzędne punktów sinusoidy
tworzą ciąg, pod warunkiem, że odcięte ponumerujemy oraz rzędne ponumerujemy.
11 lut 14:32
Aga1: np.
an=sinnπ
a1=sinπ
a1=0
a2=sin2π
a2=0
a3=sin3π
a3=0
itd.
Tak określony ciąg jest ciągiem arytmetycznym a1=0 i r=0, jest ciągiem stałym
11 lut 17:03
gniewko: Bardzo dziękuje za pomoc
12 lut 11:55