matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz asymptoty funkcji
bartek:
f(x)=x−2arctgx mógłby ktoś sprawdzić doszedłem do pewnego momentu i nie wiem jak obliczyć ukośne znam wzór ale... D=R − nie ma asymptot pionowych
π
lim→+
∞
to +
∞
−2*
=+
∞
2
π
lim→−
∞
to −
∞
−2*−
=−
∞
2
nie ma poziomych ...
11 lut 09:58