Bardzo trudne sprawy
pijeherbate: Proszę o pomoc!
sinx + cosx = √2
11 lut 00:10
pijeherbate: polecenie:
rozwiąż równanie trygonometryczne
odpowiedź:
x=π/4 + 2kπ , gdzie k ∊ C
11 lut 00:12
Kejt:
sinx+cosx=
√2 /
2
sin
2x+2sinxcosx+cos
2x=2
1+2sinxcosx=2
2sinxcosx=1
sin2x=1
na pewno tam jest 2kπ? chociaż możliwe, że się walnęłam..
11 lut 00:17
Godzio:
Kejt
11 lut 00:26
ZKS:
| | √2 | |
sinx + cosx = √2 / * |
| |
| | 2 | |
| | π | | π | |
sinxcos |
| + sin |
| cosx = 1 |
| | 4 | | 4 | |
Nie podnoś do kwadratu.
11 lut 00:27
Kejt: tak Godziu..ja też się ciesze, że Cię widzę

zaraz to poprawię..
11 lut 00:28
Kejt: nie to nie..pff...
11 lut 00:28
ZKS:
Aaa przepraszam na przeprosiny dam podobne zaraz zadanie.
11 lut 00:28
ZKS:
Na przeprosiny.
√3sinx + cosx = 2
11 lut 00:31
pijeherbate: Baaaaardzo dziękuje
11 lut 00:32