matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z
Mały:
Może mi ktoś sprawdzić to rozwiązanie w liczbach zespolonych, bo nie mam odpowiedzi
1−i
x (
√
3
+i) + i
1
0
2
4
2−2i
Wyszło mi:
4
√
3
4
+
i +1.
5
5
10 lut 22:58
ZKS:
1 − i
1
=
2(1 − i)
2
i
1024
= (i
4
)
256
= 1
256
= 1
√
3
+ i
+ 1
2
10 lut 23:02
Mały:
czyli źle obliczyłem dzielenie...
10 lut 23:05