matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze pomóźcie rozwiązać
marcin:
Prosze pomóżcie rozwiązać zadania na jutrzejszy egzamin z matmy:
http://i42.tinypic.com/11cdvts.jpg
10 lut 21:39
student:
1
1
3
*
√
x
−3tgx*
cos
2
x
2
√
x
1)
x
10 lut 23:17
student:
b)3cosx*x
x
+3sinx*x
x
*lnx
10 lut 23:19
student:
2) liczysz a
n
+1
3(n+1)
2
−2
3n
2
+6n+1
=
n+1
n+1
Jeżeli a
n
+1>an ciąg rosnacy a
n
+1<an malejacy
10 lut 23:25
student:
4
4
3)lim(1+
)
2
n=e
*2n=e
8
n
n
10 lut 23:28