matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całki i liczby zespolone prosze o pomoc :)
jacuś w:
Oblicz całki: ∫xe
5x
dx ∫x
2
e
2x
dx ∫3
√
x
lnx dx Oblicz iloczyn liczby zespolonej:
5
5
π
π
z1= 7(cos
π + isin
π) z2= 4( cos
+ isin
)
12
12
12
12
Oblicz pierwiastek 2go stopnia liczby zespolonej:
π
z= 25 x e
i
3
10 lut 18:43