trójkąt ABC
piorun: Dla trójkąta ABC (rysunek obok) suma tg α + tg β jest równa:
A.10,
odpowiedź : D
o co w tym chodzi. Wytłumaczy ktoś?
10 lut 16:49
piorun: już rysunek rysuję...
10 lut 16:49
piorun:

o to rysunek..
10 lut 16:54
piorun: kurcze

taki rysunek wyszedł.
10 lut 16:55
wmboczek: Ale WTP?
tgα=1/3
tgβ=3/1
1/3+3=10/3
10 lut 16:55
Kejt:

tak?
10 lut 16:57
Kejt: już mniejsza z tym..heh..
10 lut 16:58
piorun:

cholera
10 lut 16:59
piorun: powiesz mi jak się z tym rysuje i wstawia literki?
10 lut 17:00
piorun: WTP? ? to znaczy?
10 lut 17:00
Kejt: wstawia się literki klikając "T" tam po prawej..i możesz też wstawiać tak niektóre symbole, te
które są nad oknem tekstowym np α, β
duże litery otrzymasz trzymając jednocześnie shift..
10 lut 17:01
jo:
10 lut 17:01
piorun: A czyli własności funkcji trygonometrycznych trzeba było wykorzystać. Proste
10 lut 17:03
piorun: a kąt prosty za pomocą krzywej narysowałeś? to co przypomina S
10 lut 17:05
piorun:

zobaczymy co teraz wyjdzie
10 lut 17:07