jak zaczac
logarytm : | log236* log336 | |
| = zamienilem podstawe log na 6 ale ni wiem jak |
| log236* log336 | |
to dalej ugryzc
10 lut 15:40
Artur z miasta Neptuna:
a czy tu licznik przypadkiem nie równa się mianownikowi

przynajmniej tak to napisaleś
10 lut 15:43
logarytm : w mianowniku powinien byc + a nie *
10 lut 15:44
logarytm : w mianowniku powinien byc + a nie *
10 lut 15:52
joł jołaj: | log2 36 * log3 36 | |
| |
| log2 36 + log3 36) | |
takie cos?
10 lut 15:55
logarytm : tak dokladnie
10 lut 15:56
Artur z miasta Neptuna:
mianownik =
| log6 36 | | log{636} | | 2(log63 + log62) | |
| + |
| = |
| = |
| log62 | | log63 | | log62log63 | |
| | log636*log636 | | 4 | |
licznik = |
| = |
| |
| | log62log63 | | {log62log63} | |
licznik / mianownik = 2
10 lut 15:56
logarytm : dziekuje
10 lut 16:01