porada
Enigma: JAk obliczyc log72* log7+log70
10 lut 15:20
Enigma:
*+log50 na koncu
10 lut 15:20
Enigma: JAk obliczyc log72* log7+log50
10 lut 15:24
Artur z miasta Neptuna:
| | log 2 | |
log72 * log 7 = // zamiana podstaw logarytmowania // = |
| * log 7 = log 2 |
| | log 7 | |
log 70 = log (7*10) = log 7 + log 10 = log 7 + 1
log 50 = log (5*10) = log 5 + log 10 = log 5 + 1
więc masz:
... = log 2 + log 7 + 1 + log 5 + 1 = log (2*5) + log 7 + 2 = log 10 + log 7 + 2 = 1 + log 7 +
2 =
= log 7 + 3
10 lut 15:24
Artur z miasta Neptuna:
aaa no widzisz ... pierwsza linijka z mojej wypowiedzi jest najważniejsza ... drugą wykreśl ...
trzecia też ważna:
więc masz:
log72*log 7 + log 50 = log 2 + log 5 + 1 = log (2*5) + 1 = log 10 + 1 = 1+1 = 2
10 lut 15:25
Enigma: dzieki wiellkie
10 lut 15:29