Help :) Pierwiastki
kasiaa: √2+√3−1/√3−√2=?
Odpowiedź poprawna to:
odp.: A. 0
10 lut 11:30
Artur z miasta Neptuna:
| √3+√2−1 | | √3+√2 | | 1 | |
| = |
| − |
| = |
| √3−√2 | | √3−√2 | | √3−√2 | |
| | (√3+√2)2 | | √3+√2 | |
= |
| − |
| = 3 + 2√3√2 + 2 − √3 − √2 ≠ 0 |
| | 3−2 | | 3−2 | |
10 lut 11:44
kasiaa: Przepraszam, źle zapisałam równanie.
Oto poprawna wersja:
10 lut 11:51
abc: Ja to zorbiłam zupełnie inaczej i wyszło 0
| | 1 | | √3 + √2 | |
√3 + √2 − |
| = √3 + √2 + |
| = |
| | √3 − √2 | | (√3 + √2)*(√3 − √2) | |
| | √3 + √2 | |
√3 + √2 + |
| = √3 + √2 − (√3 + √2) = 0 |
| | 3−2 | |
10 lut 11:53
Aga1: | 1 | | √3+√2 | |
| = |
| =√3+√2 |
| √3−√2 | | (√3−√2)(√3+√2) | |
podstaw i dokończ.
10 lut 11:55
Aga1: U Ciebie abc przed kreską ułamkową powinien być minus.
10 lut 11:57
Aga1: | | 1 | |
Ja pierwszy zapis odczytałam √2+√3− |
| −√2. |
| | √3 | |
10 lut 11:58
piotrekw92: Też szukałem rozwiązania do tego zadania. Ale ze mnie kretyn, tyle czasu się głowiłem jak
przestawić liczby żeby użyć wzoru skróconego mnożenia

Dzieki, teraz wszystko jasne
10 lut 12:03
coped: | | 1 | | 1 | | 2 | |
√2 + √3 − |
| − √2 = √3 − |
| = |
| = |
| | √3 | | √3 | | √3 | |
1.1547005383792515290182975610039149112952035025402537...
10 lut 14:15
pomoćy: przeciez to jest zero do kurwy nedzy
10 lut 14:26
prostak:
O, jeszcze jeden wykształciuch
10 lut 14:44