egamiz na zywo blagam opomoc
student: Oblicz granice na końcach przedziałów określonych funkcji f(x) ≈xplus2 w mianowniku xkwadrat −1
10 lut 11:19
Artur z miasta Neptuna:
student ... napisz porządnie tą funkcję
10 lut 11:20
student: F(x)≈(x−−2)(x2−1). na telefonie nie mam wszystkich znaków
10 lut 11:31
Artur z miasta Neptuna:
−
∞
| | x+2 | | 1/x+2/(x2) | |
lim |
| = lim |
| = 0 |
| | x2−1 | | 1 − 1/(x2) | |
+
∞
| | x+2 | | 1/x+2/(x2) | |
lim |
| = lim |
| = 0 |
| | x2−1 | | 1 − 1/(x2) | |
−1
−
| | x+2 | | 1 | |
lim |
| = [ |
| ] = +∞ |
| | x2−1 | | 0+ | |
−1
+
| | x+2 | | 1 | |
lim |
| = [ |
| ] = −∞ |
| | x2−1 | | 0− | |
1
−
| | x+2 | | 3 | |
lim |
| = [ |
| ] = −∞ |
| | x2−1 | | 0− | |
1
+
| | x+2 | | 3 | |
lim |
| = [ |
| ] = +∞ |
| | x2−1 | | 0+ | |
masz policzone wszystkie możliwe granice.
10 lut 11:49
student: Dzięki za pomoc
10 lut 12:28