matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
elpe:
a=32cos20
o
*cos40
o
*cos80
o
ile wynosi a?
10 lut 11:15
rumpek:
a = 32cos20
o
*cos40
o
*cos80
o
32sin20
o
*cos20
o
*cos40
o
*cos80
o
a =
=
sin20
o
16 * sin40
o
* cos40
o
* cos80
o
=
=
sin20
o
8 * sin80
o
* cos80
o
=
=
sin20
o
4 * sin160
o
4sin20
o
=
=
= 4
sin20
o
sin20
o
[sin160
o
= sin(180
o
− 20
o
) = sin20
o
]
10 lut 11:21
elpe:
dzięki
rumpek
10 lut 11:26