matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
LUWAMH:
liczba a= 3+3
2
+3
3
+3
4
+3
5
jest podzielna przez
10 lut 09:01
Artur z miasta Neptuna:
3+3
2
+3
3
+3
4
+3
5
= 3(1+3+3
2
+3
3
+3
4
) = 3(1+3(1+3)+3
3
(1+3)) = 3(1+(1+3)(3+3
3
))= = 3(1+3(1+3)(1+3
2
)) = 3(1+3*4*10) = 3*121 = 3*11*11
10 lut 09:19