matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoze ktos ?
magda:
ciag artm. okreslony jest wzorem an=4n−9. jego wyraz poczatkowy a1i róznica r sa rowne ?
9 lut 22:34
Artur z miasta Neptuna:
a
1
= 4*(1) − 9 a
2
= 4*(2) − 9 a
2
= a
1
+ r ⇒ r = a
2
− a
1
9 lut 22:35
Kejt:
https://matematykaszkolna.pl/forum/126775.html
9 lut 22:36