Ile jest par liczb ,których różnica.....
DZIADZIA: Ile jest takich par liczb,których różnica jest równa różnicy ich kwadratów

?
A nieskonczenie wiele
B jedna
C dwie
D nie ma
9 lut 21:13
Godzio:
(0,0) (1,1) (2,2) ....
Chyba odpowiedź jest jasna
9 lut 21:20
Godzio:
a − b = a
2 − b
2
(a − b)(a + b) − (a − b) = 0
(a − b)(a + b − 1) = 0
a = b lub a + b = 1
Suma musi dać 1 lub muszą być sobie równe, co do pierwszego podałem przykłady, do drugiego na
| | 1 | | 3 | |
przykład: ( |
| , |
| ) |
| | 4 | | 4 | |
9 lut 21:22