matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Kasiaaa:
Rozwiąż równanie 5x
2
=3x Bardzo prosze o pomoc
9 lut 20:03
wrobelek27:
5x
2
−3x=0 x(5x−3)=0 x=0 lub x=3/5
9 lut 20:05
krystek:
x(5x−3)=0⇒x=0 lubx=..
9 lut 20:05
Kasiaaa:
bardzo dziekuje
!
9 lut 20:08