stereometria
aniaa:): mile widziane z rysunkami

a)oblicz długosc przekątnej prostopadłościanu o krawędziach długości a, b i c.
b) jakie długości mają przekątne w graniastosłupie prawidłowym sześciokątnym o krawędzi
podstawy a i wysokości h
9 lut 20:02
dero2005:

d
2 = a
2 + b
2
D
2 = d
2 + c
2 = a
2 + b
2 + c
2
D =
√a2 + b2 + c2
9 lut 20:49
dero2005:

dane: a, h
d = 2a
D =
√d2 + h2 =
√(2a)2 + h2 =
√4a2 + h2
m = a
√3
M =
√m2 + h2 =
√(a√3)2 + h2 =
√3a2 + h2
9 lut 21:01
DZIADZIA: mam pytanie czy w ciagach moze byc wyraz a0 czy ciąg zaczyna sie od a1? czy n∊N?
bo zawiechy y dostałem
9 lut 21:05
DZIADZIA:
9 lut 21:09
A ku ku:
Ciąg to funkcja określona na zbiorze liczb naturalnych dla n€ N+
a1, a2, ........... , an
9 lut 21:24