.
Anjaa: Dacie rade?
Dne są boki a,b,c jakie sa warunki na to by ocenic ze trojkat jest ostrokatny i
rozwartokatny.
a=5
b=5
c=7
1 kwi 10:39
katie :): zakladajac ze a, b sa najkrotszymi bokami
aby trojkat byl prostokatny to musi zachodzic
a2+b2= c2
ostrokatny
a2+b2>c2
rozwartokatny
a2+b2< c2
1 kwi 10:57
katie :): 52 + 52 > 72
50>49 − trojkat ostrokatny
1 kwi 10:58
Anjaa: wielkie thx
1 kwi 11:02
katie :): i w kazdym badz razie nie robie sobie jaj
1 kwi 11:04
Basia: Na pewno nie, to co katie napisała wynika z tw.cosinusów.
1 kwi 14:21
tim: Witaj Basiu

]
1 kwi 14:22