2 zadanka ;(
Ania: 1. W= √(1+ √2)2− √(1−√2)2 jest równe:
2.Rozwiązaniem równania x+2√3=1+x√3 jest liczba:
9 lut 19:46
krystek: I1+√2I−I1−√2I=1+√2+1−√2=2
9 lut 19:49
Ania: 1+√2 (+) 1−√2 =2
Dlaczego jest (+) skoro działanie jest − ?
9 lut 19:53
A ku ku:
2/ x−x
√3= 1−2
√3
x(1−
√3)= 1−2
√3
| | 1−2√3 | |
x= |
| = ....... usuń niewymierność z mianownika |
| | 1−√3 | |
9 lut 19:53
Ania: reff
9 lut 20:28
krystek: −(−a)=a
9 lut 20:33
Ania: I1+√2I − I1−√2I=1+√2−1+√2= to raczej tak powinno być w takim układzie ?
9 lut 20:51
Ania: refff
10 lut 18:00
Aga1: √(1−√2)2=I1−√2I=−(1−√2)=−1+√2=√2−1
(1+√2)−(√2−1)=1+√2−√2+1=2.
10 lut 18:06
joł jołaj: ja to tak o zrobiłem
x=2
√3 = 1 = x
√3
x−x
√3 = 1 − 2
√3
x(1−
√3) = 1 − 2
√3
i co teraz trzeba zrobić?
10 lut 18:11
Ania: dziękuje
10 lut 18:12
Aga1: Teraz pomnożyć licznik i mianownik przez (1+√3)
10 lut 18:13
joł jołaj: ah sorry nie przeczytałem postu
10 lut 18:14
joł jołaj: zrobiłem tak i wyszło mi:
10 lut 18:19
Ania: też mi te zadanie nie pasuje a w odp jest:
a.1
b.2
3. √3+5/2
4.√3−5/2
10 lut 18:24
joł jołaj: i jak postępy?
10 lut 18:32
joł jołaj: refresh
10 lut 18:41
Ania: Nie wiem
10 lut 18:45