f(x)= -(x-1)^2+x^2+2x ile miejsc zer. ma ta funkcja?
DZIADZIA:
9 lut 19:35
DZIADZIA: f(x)= −(x−1)2+x2=2x ile M.z?
y=2x−1 i to się z funkcji robi prosta?
9 lut 19:37
DZIADZIA: ej pomocy
9 lut 19:43
A ku ku:
f(x)= −(x2−2x+1)+x2+2x ⇒ f(x)= −x2+2x−1+x2+2x ⇒f(x)= 4x−1
f(x)=0 ⇔ 4x−1=0 ⇒ x=...........
9 lut 19:43
A ku ku:
"duży chłopiec" a panikuje
9 lut 19:45
Zak z rasy joonów : Zazwyczaj
Basiek szybciej odpisuje i pewnie nie przyzwyczajona
9 lut 19:46
DZIADZIA: raczej w gorącej wodzie kąpany
9 lut 19:50
A ku ku:
9 lut 19:51
DZIADZIA: a dopowiedzi mam
A 1
B 2
C 0
D nieskonczenie wiele
9 lut 19:53
A ku ku:
Echhh
DZIADZIA
| | 1 | |
x= |
| −−−− jedno miejsce zerowe |
| | 4 | |
odp:A)
9 lut 19:55