matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstremum funkcji - studia
Klodi:
Witam mam problem z zadaniami z ekstremum funkcji a) y= x
2
*e
−
2
x
b) y= 2x*lnx
9 lut 19:16
Krzysiek:
najpierw policz y'(x) =0
9 lut 19:21
Klodi:
A jest ktoś w stanie rozpisać chociaż jedno rozwiązanie?
9 lut 19:45