wielomiany pomóżcie plis!!!
ewa: Pomóżcie plis

!
będę wdzięczna

! wielomiany
z(x)=(2x+3)(x(do kwadratu)−x−2)
z(x)=−x kwadrat(x kwadrat −9)(x kwadrat +1)
9 lut 18:46
konrad: a co mamy z tym zrobić
9 lut 19:32
ewa: Zadanie: Pomóżcie obliczyc pierwiastki wielomianów
Rozwiąż: 1) z(x)=(2x+3)(x2−x−2)
2) z(x)=−x2(x2−9)(x2+1)
9 lut 19:38
ewa:
9 lut 19:56
ewa: pomóżcie obliczyć ,wyznaczyć pierwiastki wielomianów

!
9 lut 20:00
krystek: | | 3 | |
1) x=− |
| x={−112:,−1:,2} |
| | 2 | |
2)x={−3;0;;3;}
9 lut 20:02
ewa: krystek dziękuje

!
10 lut 15:34