matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciaagi
kaskaaa:
Wykaż, że iloraz ciagu geometrycznego o poczatkowych wyrazach: 4−2√3, ,
1
2+√3
, 1−
√
3
2
jset liczba wymierna
9 lut 18:39
Mila:
1
q=
:(4−2
√
3
)
2+
√
3
1
1
q=
*
=
2+
√
3
(4−2
√
3
)
1
1
=
*
=
2+
√
3
2(2−
√
3
)
=dokończ
9 lut 23:08