prawdopodobieństwo
malinka: Hej..Kto podejmie się wyzwania?
W pierwszej urnie jest 6 kul białych i 4 czarne,a w drugiej urnie odwrotnie−4 kule białe
i 6 czarnych.Rzucamy kostką do gry.Gdy wypadnie szóstka lub jedynka,losujemy kulę z
pierwszej urny i wkładamy ją do drugiej urny,w przeciwnym wypadku przekładamy losowo
wybraną kulę z urny drugiej do pierwszej.Następnie losujemy jedną kulę z tej urny,w
której kul jest więcej.Jakie jest prawdopodobieństwo,że drugą wylosowaną kulą będzie
kula biała?
1 kwi 09:00
katie :): moge sie podjac
1 kwi 09:06
katie :): tylko moze podasz mi maila bo nie chce mi sie tego tu przepisywac
1 kwi 09:07
malinka: Dzięki....asia5533@wp.pl
1 kwi 09:18
katie :): ale to zadanie jest pokrecone
1 kwi 09:19
malinka: Wiem,dlatego napisałam,że to wyzwanie
1 kwi 09:43
katie :): ne wewno poczatek bedzie taki
| 2 | | 6 | | 2 | | 4 | | 4 | | 6 | | 4 | |
| * |
| * + |
| * |
| * + |
| * |
| * +U{4{6}* |
| * = |
| 6 | | 10 | | 6 | | 10 | | 6 | | 10 | | 10 | |
tylko musze uzupelnic
1 kwi 09:57
katie :): trzeba dopisac ost składnik w kazdym mnozeniu
1 kwi 09:58
katie :): ok wiec jest tak
| 2 | | 6 | | 5 | | 2 | | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | | 7 | | 4 | |
| * |
| * |
| + |
| * |
| * |
| + |
| * |
| * |
| + |
| *
|
| 6 | | 10 | | 11 | | 6 | | 10 | | 11 | | 6 | | 10 | | 11 | | 6 | |
1 kwi 10:07
malinka: musi wyjść 29/55,a z Twoich obliczeń wychodzi 15/33..o ile dobrze liczę

Dzięki za dobre chęci
1 kwi 10:58
katie :): | | 29 | |
wlasnie wyszlo doklanie |
|  i to z moich obliczen |
| | 55 | |
1 kwi 11:00
katie :): | 60 | | 32 | | 112 | | 144 | | 348 | |
| + |
| + |
| + |
| = |
| = podzielic przez 12 i mamy |
| 660 | | 660 | | 660 | | 660 | | 660 | |
1 kwi 11:03
malinka: Coś kiepski ze mnie matematyk:(
Mnożyć i dodawać ułamków nie potrafię:(
Dzięki serdeczne,pozdrawiam
1 kwi 11:04
katie :): ale za to owoc bardzo dobry
1 kwi 11:05
malinka: tak,i bardzo zdrowy,zwłaszcza na czas przeziębień
1 kwi 11:07
katie :): a to czemu jeszcze nie w szkole
1 kwi 11:09
malinka: Bo ja już stara jestem

pracuję i dziś mam popołudniówkę,a uczę się zaocznie
1 kwi 12:01