Oblicz prawdopodobieństwo.
Fawkes: W pudełku znajduje się 37 monet, 18 zielonych, 18 niebieskich i jedna czerwona. Jakie jest
prawdopodobieństwo że zielona moneta zostanie wylosowana 10 razy z rzędu jeżeli po każdym
losowaniu wrzucimy ją ponownie do pudełka?
Będę bardzo wdzięczna jeżeli ktoś zrobi to zadanko
9 lut 16:58
9 lut 17:40
Artur z miasta Neptuna:
lub poprzez schemat Bernulliego:
| | | | 18 | |
P(S=10) = | p10q10−10 = p10 = ( |
| )10 |
| | | 37 | |
9 lut 17:42
Aga1: Oczywiście, że jest 37 monet, a nie jak napisałam 74.
9 lut 18:03
Fawkes: Wielkie dzięki
9 lut 20:15