matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
LUWAMH:
znajdz w zbiorze liczb całkowitych liczbe rozwiazań układu równan
⎧
x
2
+1=y
⎩
x+y=7
9 lut 15:27
Jolanta:
wyznaczam z drugiego x i podstawiam do pierwszego |x=7−y |(7−y)
2
+1=y wylicz
9 lut 15:36