matura
beata:
w sklepie wśród dziesięciu żarówek trzy są wadliwe a pozostałe dobrej jakości. Klient kupił
losowo wybraną jedną żarówke(bez sprawdzania). po namyśle dokupił jeszcze jedną. Czy
prawdopodobieństwo zdarzenia że klient otrzyma obie zarówki dobrej jakości jest większe od
| | 1 | |
|
| ? odpowiedz uzasadnij wykonujac odpowiednie obliczenia. |
| | 2 | |
9 lut 11:56
beata: jeszcze mam takie: . liczba 49−log7 √5 jest równa wiem ze ma byc 0.2 ale jak to zrobić?
9 lut 12:04
Kejt:
| | 1 | |
49−log7√5=7−2log7√5=7log7(√5)−2=7log71/5= |
| =0,2 |
| | 5 | |
9 lut 12:07