??
micho: Przekątna przekroju osiowego walca ma 5cm, a promień podstawy ma 2√7. Jaka jest wysokość
walca?
31 mar 23:26
31 mar 23:29
micho: nie mogą być błędne. Takie mam podane w książce
31 mar 23:30
Eta:
jak nie?
skoro r= 2
√7 to 2r = 4
√7 ≈10,58
zatem przeciwprostokatna nie może być krótsza od przyprostokanej



może jednostki masz różne ? zobacz to!
31 mar 23:33
Mickej: to masz błędną książkę no chyba żę srednica = 2√7
31 mar 23:34
micho: mam podane dokładnie tak jak napisałem. Widocznie musi byc błąd w książce.
31 mar 23:35
Eta: Mickej .. średnica też nie pasuje



!
31 mar 23:36