matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak obliczyć tą całkę?
hermano:
∫ U{2−x}{2+x)dx
9 lut 01:33
Godzio:
x − 2
x + 2 − 4
4
−∫
dx = −∫
dx = −∫(1 −
)dx = − x + 4ln|x + 2| + C
2 + x
x + 2
x + 2
9 lut 02:18
hermano:
dzięki Godzio, to zadanie mieliśmy na egzaminie
11 lut 21:19