matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciagow
sylvvia:
witam i prosze o pomoc
musze obliczyc granice ciagow (killa sama rozwiazałam ale nie wiem czy dobrze) a wiec : an=((n
2
−2)/n
2
)
n
^^2 liman=1 bn=((n+1)/n)
3
n
^^2 limbn=e ? Cn = ((n
2
+4)/n
2
+3)
2
n
limcn=0
8 lut 23:36