Prosze o rozwiazanie..
Bobo: Zadanie 1.
Zadanie 2
Pan Jacek wykonał pewną pracę zgodnie z umową o dzieło. Pracodawca odliczył od tego 20% tzw.
kosztów uzyskanego przychodu. i od reszty odprowadził 19% podatku do urzędu skarbowego.
Podatek wyniusł 182,40zł. Resztę wynagrodzenia przelał na konta Pana Jacka. ile procent
otrzymał Pan Jacek?
8 lut 21:24
niuans: 1
| 4 | | 4 | |
| = |
| =... a tera tylko usunąć niewymierność |
| √144+5√2+2√2−3√2 | | 12+4√2 | |
8 lut 21:30
pigor: | | 4 | | 4 | | 4 | |
zad.1. |
| = |
| = |
| = |
| | 2√2*3√2+5√2+2√2−3√2 | | 12+4√2 | | 4(3+√2) | |
| | 1 | | 3−√2 | | 3−√2 | | 1 | |
= |
| = |
| = |
| = |
| (3−√2} |
| | 3+√2 | | 9−2 | | 7 | | 7 | |
zad.2. czy odpowiedź masz
64,8% ...
8 lut 21:41
Bobo: jakbym mogl prosic jeszcze o te drugie zadanie

zeby mi jakos przyblizyc jak to obliczyc
prosilbym .
8 lut 21:48
pigor: no nie wiem, ale jak na mój gust, to
jeśli w − wynagrodzenie pana Jacka , to z warunków zadania malało ono ...

tak: :
w → 80%w → 81% * 80%w = 8,1 *8%w =
64,8% w i tyle .
8 lut 22:22