matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwa
Brandzia:
w pociagu jedzie 8 pasazerow w tym 1 przemytnik. celnik losuje 2 osoby . Oblicz prawdopodobienstwo ze trafi na przemytnika .. ma ktos sposob na zrobienie tego ?
8 lut 20:53
Aga1:
8
2
IΩI=
1
1
7
1
IAI=
*
=7
IAI
P(A)=
IΩI
8 lut 21:09