matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw wynik w postaci potęgi o podstawie 8
galaxy:
(1+a
−1
)
2
− (1−a
−1
)
2
dla a=
√
2
Przedstaw wynik w postaci potęgi o podstawie 8
8 lut 19:28
kas:
4
(1+a
−1
+1−a
−1
)(1+a
−1
−1+a
−1
)=2*2a
−1
=
=2
√
2
√
2
8 lut 19:35
kas:
2
√
2
=
√
8
=8
1
2
8 lut 19:36