matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
grzes:
Dany jest trójmian f=x2−bx+c.Wyznacz wspólczynniki b i c wiedząc że trójmian osiąga najmniejszą wartość −4 dla x=−2
8 lut 17:57
Aga1:
Z zadania wynika ,że wierzchołek znajduje się w punkcie W(−2,−4), p=−2, q=−4
−(−b)
=−2
2
f(−2)=−4.
8 lut 18:26