tożsamości
kasieńka: sprawdź tożsamosc:
a)
tgα + tgβctgα + ctgβ = tgα * tgβ
b) 1− 2sin
2α =
1−tg2α1+tg2α
PILNE! z góry dziękuję
8 lut 17:27
kasieńka: haalo, pomóżcie
8 lut 17:45
esta: Przepisz jeszcze raz, ale zamiast małego u użyj wielkiej litery U
8 lut 17:47
kasieńka: | | tgα + tgβ | |
a) |
| = tgα * ctgβ |
| | ctgα + ctgβ | |
| | 1− tg2α | |
b) 1− 2sin2α = |
| |
| | 1 + tg2α | |
8 lut 17:58
esta: Musisz którąś ze stron sprowadzić do takiej samej lub prawie takiej samej postaci, co druga
| | sinx | |
strona korzystając z jedynki tryg, tgx= |
| i sprowadzaniu do wsp. mianownika. |
| | cosx | |
Kwestia ćwiczeń ; )
8 lut 18:00
kasieńka: ja wiem, większosc przykładów zrobiłam, ale jakoś tych dwóch nie umiem

ale jeszcze popróbuję
8 lut 18:01
kasieńka: ma ktoś pomysł ?
8 lut 18:37