Trygonometria
mhmmmmm: Trygonometria. Witam wszystkich forumowiczuch

Zimno za oknem, a ja mecze sie z zadaniem. Czy
ktos jest mi w stanie pomoc ukrucic me cierpienia. Wiem, ze wy jestescie w stanie zrobic to
zadanie, wiec zwracam sie z pytaniem do profesjonalistow, bo ja tego nie umiem

A wiec do rzeczy, mam 2 zadania, jedno z nich niby latwiejsze, ale i tak mam z nim problem:
Wiedzac, ze sin 23° ≈ 0,3907 oblicz
b)sin83°
Wiedzac, ze cos20° ≈ 0,9379, oblicz
a) cos10° oraz przyklad b)cos40° oraz taki trudniejszy c)39°
Mozna mi to tez wytlumaczyc jak najwiekszemu tepakowi, nie obraze sie
8 lut 17:10
mhmmmmm: podbijam
8 lut 17:46
agnes19: to idzie odczytać z tablic
8 lut 17:48
agnes19: to idzie odczytać z tablic
8 lut 17:49
agnes19: b) sin 83 = 0,9925
a) cos10= 0,9848
b) cos40= 0,7660
c)cos39= 0,7771
8 lut 17:53
agnes19: b) sin 83 = 0,9925
a) cos10= 0,9848
b) cos40= 0,7660
c)cos39= 0,7771
8 lut 17:53
mhmmmmm: ale trzeba to obliczyc bez tablic
8 lut 17:55
mhmmmmm: ale dzieki
8 lut 17:56
mhmmmmm: dobra umiem, ale latwiutkie
8 lut 18:26
mhmmmmm: i tam sobie poprawcie, forumowiczow, ukrocic
8 lut 18:27