:)) nierozumiejąca matmy: Zad1.)Srednia arytmetyczna trzech kolejnych liczb wynosi 8 znajdź te liczby....
Zad 2.) Sredni miesieczny zarobek 25 pracownikow wynosi 2000zl, gdyz 20 osob zarabialo po
1400zl, 4osoby po 3000zl 1osoba po 10tys. zl . 12 najmniej zarabiajacych pracownikow
pracownikow zazadalo podniesienia plac.zadanie zostalo spelnione...czy zarabiaja oni
powyzej sredniej?
3 maj 16:18
Marcin: Zad 1.
a=a
a+1=b
a+2=c
3a+3
------- = 8
3
3a+3=24
3a=21
a=7
b=8
c=9
3 maj 17:34
Prosze o pomoc, z góry dziekuje: W dwoch komorkach organizacyjnych przedsiebiorstwa pracuja 2osoby. W 1szej komorce
miesieczne zarobki brutto wynosza odpowiednio 1400 i 1600zl. a w komorce drugiej 2000 i
4000zl. Zwiazki zadodowe domagaja sie zwiekszenia sredniego zarobku w obydwu komorkach.
Jak to zrobic nie zwalniajac pracownikow i nie wydajac na podwyzki ani grosza?
4 maj 11:12