Pomocy!
Sylwia: Pomoże mi ktoś, kompletnie nie wiem jak się za to zabrać
sin α= 0,9 podaj α
8 lut 16:33
tępak^n: jeśli chodzi o podanie wartości kąta to 65stopni
8 lut 16:36
Sylwia: a wiedząć żę sin α = 0,9 oblicz sinα=cosα/tgα
8 lut 17:01
Sylwia: sin α+ cosα / tgα
8 lut 17:08
bart: | | cosa | | cosa | | cos2a | |
sina+ |
| =sina+ |
| =sina+ |
| = |
| | tga | | | | sina | |
| sin2a+cos2a | | 1 | | 1 | | 10 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| =1 |
| |
| sina | | sina | | 0,9 | | 9 | | 9 | |
8 lut 17:12
kas: | | cosα | | sin2α+cos2α | | 1 | | 10 | |
sinα+cosα * |
| = |
| = |
| = |
| |
| | sinα | | sinα | | 0,9 | | 9 | |
8 lut 17:12
bart: α=64o
8 lut 17:15
Sylwia: pomóż mi Ty wiesz
8 lut 18:44
Janina:

5
2+5
2=
√50 kolor zielony, przekątna podstawy
5
2+
√502=
√75 kolor czerwony, przekątna prostopadlościanu
8 lut 18:51