matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CZEŚC WSZYSTKIM PROSZE O POMOC DZIĘKI
OLIWIA/////////OLIWIA//:
WYZNACZ WIELOMIANY 2 f (X)=U(X) *W(X) ORAZ g(x) = [u(x)] −w(x) 4 2 3 2 U(X) =X − X + 1 , W(X) = − 6X + 2X − 1
8 lut 15:48