awdawdawda
tramwaj: Wykres
14x +
34
Wstyd sie przynaz ale nie pamietam zasad rysowania takich funkcji

Pozatym pytanie o obliczanie funkcji −x
2+4x−2 Δ wychodzi mi
√8 a wydaje mi sie ze powinna
być to liczba calkowita. Ponadto prosze o podanie wzroui na wierzchołek funkcji, i miejsce
przeciecia wykresu z "y" ale to powinna byc f(0)=..
8 lut 15:12
8 lut 15:19
Aga1: Δ=8
8 lut 15:19
tramwaj: a rysowanie funkcji ?
8 lut 15:25
Aga1: Funkcja liniowa, wystarczy podać dwa punkty przez , które przechodzi ta prosta, zaznaczyć i
narysować tę prostą.
8 lut 15:28
tramwaj: mam rozwiązać graficznie równanie
|2x −1| = to co napisąlem na górze
możesz to narysować ? i chodzi mi o zasade rozwiązywania takich funkcji liniowych z ulamkaimi
Jesli dobrze pamietam to zaczynam odliczam 3 jednostki w gore, 4 w prawo i potem kolejne 4
wprawo i 1 do gory.
8 lut 15:37
tramwaj:
8 lut 15:58