dziedzina
Przemek: mam pytanie. jaki jest dziedzina: x−1=0.?
31 mar 21:38
Eta:
Czy dobrze rozumiem pytanie?bo nie wiem o co Ci chodzi?
to równanie liniowe, więc D= R
31 mar 21:40
Przemek: wlasnie o to mi chodzilo dzieki.
31 mar 21:41
31 mar 21:44
Przemek: a powiedz mi jak wyznaczyc zbior wartosci, NIE rysując funkcji na osi. Mozesz jakis
przyklad napisac jak mozesz.
31 mar 21:46
Przemek: nie bo sprzeczalem sie o to z kolega, bo mowil ze dziedzina jest zbior liczb
rzeczywistych za wyjatkiem 1, co jest sprzecznoscia.
31 mar 21:47
Eta:
1/ dla f. liniowej Zw = R
2/ dla kwadratowej gdy ramiona paraboli do góry( czyli a>0
to Zw : <yw,∞)
gdy ramiona do dołu czyli a <0
to Zw: (−∞, yw> gdzie yw −−rzędna wierzchołka paraboli
31 mar 21:55
Przemek: Dziekuje Ci bardzo. A powiedz mi czemu wszystkim pomagasz
31 mar 22:00
Eta: 1/kocham matematykę
2/ mam dużo czasu wolnego
3/ lubię pomagać Innym
4/ ..........
5/.............

wiesz już dlaczego?
31 mar 22:05
Przemek: pewnie
31 mar 22:06
Przemek: Za 1,5 tygodnia zaczne wszystko powtarzac na maxa do matury, to troszke Cie pomęcze

.
Mam nadzieje że mi pomożesz.
31 mar 22:10