Wykaż równanie paraboli której wierzchołek nie należy do osi ox:
karol: Wykaż równanie paraboli której wierzchołek nie należy do osi ox:
a) y= −5x2
b) y=x2−5
c) y= 5(x2−5)
d) y= 5(x−5)2
wystarczy mi że ktoś napisze jak to się oblicza
8 lut 14:53
Aga1: Oblicz wierzchołek paraboli, W(p,q).Jeśli q≠0, to wierzchołek nie leży na osi x.
8 lut 14:59
Zak z rasy joonów : Wierzchołek nie należy do osi OX ⇒ yw ≠ 0
8 lut 14:59
Zak z rasy joonów : są dwie poprawne odpowiedzi.
8 lut 15:00
karol: które? wszędzie wychodzi że q=0
8 lut 15:36
Zak z rasy joonów : b) q = −5
c) q = − 25
8 lut 15:37
karol: ok już wiem odp b
8 lut 15:38