funkcje..
tępak^n: Proste zadania + tępy umysł = potrzebna pomoc
Funkcja f(x)= −2x+b przyjmuje wartości ujemne tylko dla argumentów x>5, gdy:
A. b=10 B. b=52 C. b=−25 D. b=−5 i podstawiam se np. pod x−>6
i dla wszystkich wychodzi ujemne, ma wyjść niby b=10...
8 lut 13:17
Artur z miasta Neptuna:
podstaw x = 5 i policz ile wynosi 'b', aby f(5) = 0
8 lut 13:27
Artur z miasta Neptuna:
najważniejsza kwestia w zadaniu, to zauważenie słowa

"TYLKO"
8 lut 13:28
krystek:

Takich prostych mamy nieskończenie wiele I wybierasz tą której 5 musi być m zerowym i liczysz
tak jak napisał Artur
8 lut 13:32
tępak^n: kurde ja to nie umiem interpretować treści zadań... dzięki panowie za rozjaśnienie
8 lut 13:39