matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
metiu:
Wytłumaczy ktoś
Wyznacz x∊<0;2π> jeżeli:
1
sinx=
i cos x<0
2
8 lut 12:55
Zak z rasy joonów :
https://matematykaszkolna.pl/strona/1570.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/1610.html
− ty masz <0 wiec będziesz musiał troszkę przerobić odp.
8 lut 13:05
krystek:
5π
sinx=sin30 lub sinx=sin150 ale ponieważ masz warunek cosx< 0 więc x=150 czyli x=
6
8 lut 13:24