Rozwiaz.
Wiki: rozwiąz uklad rownan –3=a1+r –14=a1+4r
8 lut 12:36
Zak z rasy joonów : a2 = −3
a5 = −14
a5 = a2 + 3r
i masz bez układu
później
a2 = a1 + r
8 lut 12:37
Wiki: Ale musi byc ten uklad rownan rozwiazany
8 lut 12:41
Zak z rasy joonów : a to jakiś wymóg jest że musi być akurat układ równań

Wątpię.
8 lut 12:42
Wiki: To jak ma to być?
8 lut 12:49
Zak z rasy joonów : Masz kilka metod:
− Podstawiania
− Przeciwnych współczynników
− Graficzna
− Wyznacznikowa
Wybierz którą chcesz i rozwiąż.
8 lut 12:53
Wiki: Podstawiania
8 lut 12:55
Zak z rasy joonów : Wyznaczasz z któregoś a1 i wstawiasz do drugiego.
8 lut 12:56
Tragos: przecież układ równań nie jest obowiązkowy

można i tak jak zaproponował
Zak, ale jak
kto woli
8 lut 12:57
Wiki: Może ktoś pomoże
8 lut 14:00