matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
metiu:
wyznacz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych zmiennej x
3
a/cosx=0,6 i x∊(
π;2π}
2
8 lut 11:04
coma:
czy to bedzie tak ? cosx=0,6 sin
2
x=1−cos
2
x sin
2
x=0.64 sinx=0,8 lub sinx=−0,8
3
ale x∊(
π;2π} czyli sinx=−0,8
2
sinx
0,8
1
tgx=
=−
=−1
cosx
0.6
3
3
ctgx=−
4
8 lut 11:18