matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosta równoległa
piorun:
Prosta y = 3x − 4 jest równoległa do prostej: A. y= − 3x −4 B. 6x − 2y + 1 =0
1
C. y=
x+4
3
D. 3x + y −1=0 Wydawało mi się że odpowiedź C bo równoległa powodowała ułamek ale wiadomo + 4 nie pasuje. Hmmm czemu odpowiedź B.
7 lut 23:15
A ku ku:
sprawdź czy na pewno dobrze napisałeś (znaki) to co jest w B)
7 lut 23:18
A ku ku:
Ok
1
6x−2y+1=0 2y= 6x+1 y=3x+
2
7 lut 23:19
A ku ku:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
7 lut 23:21