równanie okręgu
nhbk: Okręgi x2+y2−2x=0 oraz x2 + (y−m)2=0 sa styczne wewnętrznie.
Oblicz m
7 lut 22:56
7 lut 22:57
nhbk: Dziekuje. A jak obliczyć r? nie rozumiem tego. proszę o pomoc
7 lut 23:06
A ku ku:
Sprawdź czy dobrze przepisałaś/eś równania!
To co piszesz, to nie są równania okręgów!
7 lut 23:08
nhbk: x2+y2−2x=0 oraz x2 + (y−m)2=9 * przepraszam
7 lut 23:10
A ku ku:
Jeszcze pierwsze popraw !
7 lut 23:11
nhbk: pierwsze jest dobrze na 100%
7 lut 23:12
A ku ku:
ok

1/ x
2−2x+1 −1+y
2=0
(x−1)
2+y
2=1 r
1=1 S
1(1,0)
2/ S
2(0,m) r
2= 3
teraz działaj z linku !
7 lut 23:16